Pulverlackering i Stockholm – allt du behöver veta

14 september 2023 Maja Bergman Lindberg

editorial

Ska du lackera metallföremål och behöver ett kostnadseffektivt, hållbart och miljövänligt alternativ? Då är pulverlackeringen det rätta valet för dig. Pulverlackering i Stockholm har blivit allt vanligare under senaste tiden på grund av dess många fördelar. I den här artikeln kommer vi att diskutera vad pulverlackering innebär, dess fördelar, hur man går tillväga och varför just Pulverlackering Stockholm är det rätta valet för att få dina objekt pulverlackerade.

Vad är pulverlackering?

Pulverlackering är en lackeringsprocess som applicerar en torr pulver på material, oftast metall. Pulvret är gjort av harts, pigment och andra komponenter och appliceras med hjälp av en elektrostatisk laddning som drar till sig pulvret till ytan på materialet. Detta materialet värms sedan upp i en ugn vilket gör att pulvret smälter och bildar en jämn, sömlös yta med en högglans, matt eller strukturerad finish.

Pulverlackering Stockholm

Vad är fördelarna med pulverlackering?

Det finns många fördelar med att välja pulverlackering som en metod för att måla dina metaller. Pulverlackering är en miljövänlig metod då den inte kräver användning av lösningsmedel för appliceringen och genererar minimalt med avfall jämfört med traditionella metoder. Detta gör det till en kostnadseffektiv metod för både privatpersoner och företag. Inom pulverlackering finns det också många olika finish alternativ som kan anpassas efter dina specifika behov. Oavsett om du önskar en högglansig, matt eller texturerad finish, så har pulverlackeringen det alternativet för dig. Den här metoden skyddar också materialet från repor, korrosion och slitage vilket betyder att det är mycket hållbart och långvarigt.

Hur går man tillväga vid pulverlackering?

Att få dina metaller pulverlackerade är en enkel process som kan utföras av en professionell pulverlackerare i Stockholm. Först borde du göra en bedömning av materialet som ska pulverlackeras och bestämma finishen. Därefter är det viktigt att rengöra och förbereda materialet noggrant med hjälp av en avfettning och slipning. Det här görs för att se till att materialet inte har några ojämnheter, smuts eller korrosion på ytan som kan påverka slutresultatet. Sedan appliceras det valda pulvret på materialet som är belagt med en negativ laddning. Pulvret appliceras med hjälp av en sprutpistol med en högtrycksluftström vilket gör att pulvret fäster lättare och ger en jämnare täckning. Därefter kan materialet behandlas i en ugn där pulvret smälter och bildar en permanent skyddande yta. När objekten härdar kan de sedan monteras eller användas som planerat.

Läs mer här: https://www.stockholmsindustrilack.se

Fler nyheter